torstai 19. toukokuuta 2016

Viimeinen viikko Derryssä


Viimeinen viikko Pohjois-Irlannissa alkoi ja maanantaiaamuna aloin tekemään asiakastyötä parturikampaamolle. Suunnittelin seinälle grafiikkaa ja eri näköisiä logoja. Tein myös Nuprintille isompaa työtä johon kuului monta pienempää kuvaa ja paljon tekstiä. Homma jaettiin noin puoliksi minun ja Jennan kesken ja saimme sen aika hyvälle mallille samana päivänä.

Tiistaina menin Jennan kanssa Nuprintille ja teimme siellä kahden ja puolen päivän ajan samaa hommaa. Torstai oli puolikas koska se oli viimeinen työpäivä ja meidän oli vielä vietävä papereita allekirjoitettavaksi Foyleen. Töissä meillä oli edessä monta laatikollista erilaisia etikettejä jotka täytyi leikata ja järjestää sopivaan muotoon ja pistää muovitaskuun. Homma ei ollu kovin mieleistä puuhaa varsinkaan kun edessä oli viimeiset päivät ja vietimme päivät kahdestaan samassa huoneessa tehden samaa hommaa. Mutta homma oli sellaista minkä jonkun täytyi tehdä. Emme kyllä saaneet hommaa valmiiksi sillä etikettejä oli aivan mieletön määrä.

Loppuun haluan vielä sanoa että kymmenen viikon reissu on ollut aivan järjettömän mahtava kokemus. Vaikka odotankin innolla takaisin Suomeen paluuta, Derryn ihmisiä minulle tulee ikävä. Erityisesti Foylen henkilökuntaa jotka toivottivat meidät lämpimästi tervetulleeksi ja olivat aina iloisia. Työpaikan, Soapboxin ja Nuprintin, työkavereita jotka pitivät hyvää työilmapiiriä yllä jatkuvasti. Sekä meidän iki-ihana vuokraemäntämme jonka omistamassa asunnossa saimme asua ja joka sai tuntemaan olevamme aina tervetulleita takaisin Derryyn ja hänen perheensä luokse milloin tahansa. Iso kiitos kaikille vaikka he eivät pääse tätä lukemaan kielimuurin takia!

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

11.5-13.5


Keskiviikkoaamuna jatkoin edellisen päivän hommaa eli kirjoitin excel-taulukkoon loput yhteyshenkilöt ja etsin puhelinnumeroita ylös. Hommaa oli noin päälle parin tunnin edestä jäljellä. Tämän jälkeen menin takaisin Soapboxille tekemään samaa hommaa mitä yleensäkin teen siellä, eli tarrojen repimistä ja ehkä jotain suunnittelua Illustratorilla. Torstaista ja perjantaista sen verran ettei ollut mitään sellaista hommaa mitä en ole jo aikasemmin tehnyt.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

9.5-10.5


Kuva otettu Belfastin reissulta sunnuntaina.
Maanantaina aloin suunnittelemaan asiakastyota, ovitarraa. Leikkasin julisteita ja tarroja irti ja kiinnitin tarrat kiinni levyihin. Toiselle puolelle tuli "olemme auki" ja toiselle "olemme suljettu". Tiistaina olin koko paivan tyoskentelemassa Nuprintilla. Ensin laitoin muutamia satoja papereita yksitellen muovitaskuihin. Sitten kirjoitin paperille ylos kaikki Nurpintin yhteyshenkilot. Niitakin oli joitakin satoja. Taman jalkeen tein excel-taulukon niille ja etsin netista puhelinnumerot jokaiselle kenelle loysin. Jatkan hommaa luultavasti seuraavana paivana silla homma jai kesken.

perjantai 6. toukokuuta 2016

5.5-6.5


Torstai oli hiljaisempi päivä koska aamulla Jenna lähti yhden työntekijän kanssa työkeikalle suurimmaksi osaksi päivää ja yksi toinen lähti myös täksi päivää pois. Joten olin kahdestaan kolmannen Soapboxin työntekijän kanssa. Tavoitteena oli saada tulostettua yhteensä 3000 tarraa ja leikattua ne päivän loppuun mennessä. Onneksi niitä oli jo leikattuna edellisenä päivänä noin tuhat. Loput tuli tulostettua ja leikattua hyvässä tahdissa.  Toisena hommana minulla oli rajata tauluista otettuja valokuvia ja suunnitella kolme eri versiota asiakkaalle jossa oli juuri näitä rajattuja kuvia esillä.

Perjantaiaamuna lisäsin tekstin torstaina suunnittelemiini julisteisiin ja lähetin kolme eri mallia asiakkaalle. Samalla sain hommaksi tulostaa sata etikettiä toista asiakasta varten. Tätä varten käytimme toista Soapboxissa olevaa tulostinta joka kuivattaa musteen UV valolla. Sillä tulee parempaa jälkeä mutta se on myös hitaampaa, joten sadan etiketin tulostaminen on hyvin hidasta. En saanut kaikkia tulostettua valmiiksi joten jatkan tätä hommaa luultavasti ensi maanantaina.

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

3.5-4.5


Maanantai oli vapaapaiva joten menin tiistaina vasta takaisin toihin. Aamulla muokkasin viimeviikolla ottamiani kuvia Photoshopissa ja suunnittelin Soapboxille ovitarraideaa. Taman jalkeen menin parin tyotoverin kanssa tapetoimaan Nuprintin kokoushuonetta. Keskiviikon aloitin  tulostelemalla tarroja ja leikkaamalla niita irti toisistaan. Leikkasin myos kymmenesta isommasta paperista 20 A3 kokoista paperia, joihin jokaiseen kiinnitettin eri materiaalilla tehty kuva.

perjantai 29. huhtikuuta 2016

28.4-29.4


Torstai oli hiljaisempi paiva. Ei paljon muuta tapahtunut kuin tarrojen leikkausta ja loppupaivasta tavaroiden siirtelya. Perjantaina paasin valokuvaamaan Nuprintin puolelle ja suunnittelemaan Soapboxin oviin koko oven mittaisia ovitarroja.

27.4


Keskiviikko lahti kayntiin kayttamalla Illustratoria ja suunnittelemalla Nuprintille lisaa kyltteja. Tallakertaa vahan isommassa mittakaavassa. Noin puolitoista metria levea ja metrin korkuinen. Talla oli kiire silla se piti olla samana paivana valmis. Eli suunniteltua, tulostettua, laminoitua leikattua ja kiinnittettya, sama koski toista kylttia joka oli hieman pienempi, eika sita tarvinnut sen enempaa suunnitella kuin vain laittaa Nuprintin logo keskelle.